2022. június 18., szombat

Oktatásszakértői adatbázis

 



Oktatásszakértői adatbázis létrehozása

Második, fejlesztési szakaszába lépett az a Kárpát-medencét átívelő nagyszabású projekt melynek nem titkolt célja olyan alkotó és környezetükre ható pedagógiai műhelyek létrejöttének facilitálása, melyek saját térségükben képesek a megoldásfókuszú problémamegközelítésre.


A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége is részt vesz a Kárpát-medencei Oktatásszakértői Adatbázis kialakítása és működtetése a határon túli magyar oktatás fejlődése érdekében című Erasmus+ projektben (partnerintézmények: Innovatív Pedagógiai Műhely, Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete), amelynek keretében egy adatbázis kidolgozását vállalta a projekt ideje alatt 50 romániai magyar oktatási szakértő bevonásával, ingyenes továbbképzési lehetőséget, hosszútávon szakértői életpályát biztosítva számukra.


 

Amit a projekt megcéloz,  tulajdonképpen egy olyan szakértői kör létrejöttének megalapozása, mely képes és kész a pedagógusok helyben történő támogatására, továbbképzések vezetésére, szakértői, szaktanácsadói munkavégzésére a határon túli magyar oktatás fennmaradása, fejlesztése, a pedagógusok szakmai-módszertani kultúrája, aziskolavezetés, menedzsment hatékonysága növelése érdekében.

DR. Tratnyek Magdolna - IP Műhely

Az Innovatív Pedagógiai Műhely mind Magyarországon, mind Romániában több alkalommal szervezett és vezetett olyan szakmai műhelyeket, melyeken a határon túli magyar pedagógusszervezetek képviselőivel közösen dolgozott fejlesztési lehetőségekről, irányokról. Itt érlelődött meg az elhatározás, hogy a legfontosabb stratégiai cél az anyaország határain kívül működő magyar pedagógusszervezetek saját szakértői körének megerősítése, kompetenciáinak fejlesztése.

Mandák Csaba - IP Műhely


A projekt időtartama alatt többször is tartanak majd olyan disszeminációs rendezvényeket, szakmai műhelyeket, ahol a többi Kárpát-medencei magyar pedagógusszervezet, illetve a közoktatásban érintett más intézmények vezetőit, szakembereit is vendégül látjuk közös gondolkodásra, eszmecserére. A szakértői adatbázist pedig természetesen úgy alakítjuk ki, hogy ahhoz a későbbiekben is tudjanak csatlakozni az érdeklődő szervezetek és szakemberek.

 


Tudj meg többet: https://ipmuhely.com/




A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg

Forrás: www.rmpsz.ro, 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése